Ο χώρος μας, με τα σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας του, ανοίγει τις πόρτες του και φέτος και περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, τους σπουδαστές του και τους θεατές. Ανανεωμένος, ανακαινισμένος & αναπροσαρμοσμένος στις επιτακτικές ανάγκες των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον COVID 19, θα λειτουργήσει με ασφάλεια και με ολιγάριθμες ομάδες.

Τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας:

απολύμανση χώρου, θερμομέτρηση κατά την είσοδο, χρήση μάσκας.

 


ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Μέθοδος Λάκη Κουρετζή

   Δ/ντής Σπουδών - Βασικός Εμψυχωτής

Η πρώτη Σχολή στη χώρα μας, τριών αυτοτελών κύκλων σπουδών που παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις και εξειδίκευση υψηλού επιπέδου στην ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων,  ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων  αλλά και σε όσους αναζητούν ουσιαστικούς κώδικες επικοινωνίας και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση. Σε όλους εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, προβαίνοντας σε μια Θέαση και δράση του κόσμου, υποκειμενικού και αντικειμενικού όπως και σε αυτούς που προτίθενται να επιχειρήσουν  να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές τους  μεθοδολογίες.

Το εργαστήρι μπορεί να διαρκεί από 1 έως 3 ετήσιους κύκλους:

Α΄ κύκλος Ευαισθητοποίηση,
Β΄ κύκλος Κατάρτιση,
Γ΄ κύκλος Ειδίκευση.

Το κάθε έτος λειτουργεί μια φορά την εβδομάδα: Α’ και  Β΄ έτος Τετάρτη και Γ' έτος Πέμπτη, από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο.

 

Έναρξη μαθημάτων Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020..

ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ

 

 

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
«Το Θεατρικό Παιχνίδι & οι Διαστάσεις του»
με τον Λάκη Κουρετζή 
Σάββατο  19/9/2020, 10:30π.μ.- 3:00μ.μ.
Το εργαστήρι θα λειτουργήσει με βιωματικό τρόπο δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού ως μέσον εφαρμογής της «θεατρικής αγωγής» και διεύρυνσης της καθημερινής διδακτικής διαδικασίας.
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ξένων γλωσσών, ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, γονείς, κ.α.
Κράτηση θέσεως με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

 

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜO ΣΕΜΙΝΑΡΙO
«Η αίσθηση των 5 αισθήσεων» με τον Λάκη Κουρετζή

 

 

 

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με την ¶ννα Ματθαίου

 

Πόσες φορές ευχήθηκες να μπορούσες να γράψεις καλύτερα αυτό που θες να πεις με λόγια; Πόσες φορές φαντάστηκες τον εαυτό σου ποιητή ή συγγραφέα; Πόσες φορές ονειρεύτηκες ότι απλά οι λέξεις υποκλίνονται στα χέρια σου για να τις αγγίξεις;  Εάν συμβαίνει κάτι απ’ όλα αυτά, τότε η ευχή σου έγινε πραγματικότητα!
Στον Κύκλο δημιουργικής γραφής και έκφρασης «Ανάσα» θα μάθουμε να νοηματοδοτούμε σωστά τα κείμενά μας σε οποιοδήποτε είδος γραφής θέλουμε να εκφραστούμε.

Θα μάθουμε τις λέξεις να μιλάνε για μας!
Σε περιμένουμε στο Θέατρο της Ημέρας να γνωριστούμε και να πάρουμε μία ΑΝΑΣΑ!

 

Η ¶ννα Ματθαίου είναι θεατρική συγγραφέας
και ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤ.Είναι επίσης αρθρογράφος και υπεύθυνη γραφείου τύπου του επιστημονικού δικτύου i-paidi. Έχει σπουδάσει θέατρο και λογοτεχνία στο ΕΚΠΑ και θεατρική γραφή στο HARVARD UNIVERSITY. Έχει σπουδάσει ακόμα συμβουλευτική ψυχολογία και digital marketing & life couching στην Ελληνοαμερικάνική ένωση.
Θεατρικά της έργα έχουν παιχτεί σε γνωστές θεατρικές σκηνές με αξιολογότατους καλλιτέχνες. Έχει διατελέσει υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Αρχαίας Όρχησης
του ΕΚΠΑ και του θεάτρου Δόρα Στράτου κι υπεύθυνη γραφείου τύπου της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης . Έχει παρουσιάσει την πρώτη performance δημιουργικής έκφρασης για ξενόγλωσσους PFR. Έχει βραβευτεί για την προσφορά της στον πολιτισμό από την Action in Greece.


Κάθε Τρίτη για συνολικά 8 συναντήσεις από 13/10 έως 8/12/2020
(13-20-27/10, 3-10-24/11, 1-8/12/2020), ώρα 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος: 160 € (+ ΦΠΑ). Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με προκαταβολή 50€.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10/10/2020.


Σημ.: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και
διαδικτυακά.
Όλοι οι συμμετέχοντες, για την ατομική τους προστασία, πρέπει να διαθέτουν υποχρεωτικά μάσκα.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2106929090, 2106995777, 6949224802
& στα info@theatro-imeras.gr, annabelmat@yahoo.com

@mathaiou 

 

 ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Εργαστήρι κωμωδίας με τον Κώστα Παπαγεωργίου

Το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει Εργαστήρι κωμωδίας – Standupcomedy.
Είσαι από 18 έως 108 ετών; Έχεις πάθος για την κωμωδία; Έχεις χιούμορ αλλά ντρέπεσαι να το εκφράσεις; Θέλεις ν΄ανακαλύψεις τον τολμηρό εαυτό σου; Γράφεις ή θες να γράψεις με κωμικό τρόπο για θέματα που απασχολούν εσένα ή την κοινωνία; Έλα να λύσουμε μαζί το μυστήριοτου standupcomedy. Ο Κώστας Παπαγεωργίου θα σε βοηθήσει να μάθεις πολύτιμα μυστικά με συμβουλές στο standupcomedyclass, να ξυπνήσεις τον κοιμώμενο κωμικό γίγαντα και να γίνεις πιο επικοινωνιακός σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας κωμικός για να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αίσθηση του χιούμορ και το στυλό σου.Θα μάθεις πως θα μετατρέψεις τις ιδέες σου και τις εμπειρίες σου σε μικρές ιστορίες για standupcomedy που θα μπορείς να τις διηγηθείς με επαγγελματικό τρόπο.Τεχνική-αυτοσχεδιασμός-κείμενα- ατομικές και ομαδικές εργασίες. Στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μπροστά σε κοινό. Μέσα στους στόχους του σεμιναρίου είναι και η ανάδειξη νέας ομάδας standupcomedians.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι ηθοποιός, συγγραφέας, standupcomedian και ραδιοφωνικός παραγωγός. Με 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας, από το 1995 μέχρι σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το standupcomedy. Ανήκε στον πυρήνα της πρώτης ομάδας κωμικών με το νέο αυτό είδος διασκέδασης που έφερε η Λουκία Ρικάκη στην Ελλάδα με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του ελληνικούstandupcomedy.
Κάθε Δευτέρα για συνολικά 8 συναντήσεις
από 19/10 έως 7/12/2020
(19, 26/10, 2, 9, 16, 23, 30, 31/11 & 7/12/2020),
ώρα 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Κόστος: 160 € (+ ΦΠΑ). Η θέση κατοχυρώνεται μόνο με προκαταβολή 50€.
(IBAN:GR 3302602180000880200958290EUROBANK ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 14/10/2020.


Σημ.: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα μαθήματα μπορούν να γίνουν και
διαδικτυακά.
Όλοι οι συμμετέχοντες,για την ατομική τους προστασία, πρέπει να διαθέτουνυποχρεωτικά μάσκα.

Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλέφωνα: 2106929090, 2106995777
 

@papageorgiou 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Θέατρο της Ημέρας

 

Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, (στάση μετρό Πανόρμου)
2106929090, 2106995777, www.theatro-imeras.gr, info@theatro-imeras.gr