ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

   

 

 

 

 

 

«Περιπέτεια στη Βακτηριανία»
Της Κατερίνας Μουρίκη

 

 

Μια παράσταση εμπνευσμένη και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Κατερίνας Μουρίκη. Η παράσταση – με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών- είναι γεμάτη δράση, γέλιο και απρόοπτα γεγονότα και θα ενθουσιάσει τους μικρούς θεατές, αποκαλύπτοντας τον κόσμο των μικροβίων και την αξία της καθαριότητας Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη βοήθεια των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών θεατρικού παιχνιδιού, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης.

 

Ταυτότητα της παράστασης:

Παιδ/κή επιμέλεια: Λάκης Κουρετζής, Σκηνοθεσία: Αφροδίτη Παρζακώνη Μουσική: Λευτέρης Ξάνθης Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί και θεατροπαιδαγωγοί: Μαίρη Κόκου, Ελένη Σταυράκη, Νίκος Σωτηρόπουλος, Πέτρος Τζερεφός

Παραστάσεις για το κοινό:

Κάθε Κυριακή, ώρα 11.15 π.μ. (από 21 Οκτωβρίου – 25 Νοεμβρίου 2018) Διάρκεια παράστασης: 1.15΄

Παραστάσεις για σχολεία καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως

 

 

 

 

Γλυκογιορτινά Παιχνίδια

της Ανδρομάχης Μοντζολή
Μια παράσταση-θεατρικό παιχνίδι
για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά
ΜΟΝΟ για 7 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σκηνοθεσία Ανδρομάχη Μοντζολή


Μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους.
Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά ξαναζωντανεύουν από τα παιδιά με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν.
Συμμετέχουν ηθοποιοί και Εμψυχωτές – θεατροπαιδαγωγοί
Παραστάσεις για το κοινό (κατά την περίοδο των εορτών) Κυριακές από 2/12/2018 έως 6/1/2019, ώρα 11:15 μ.μ. Διάρκεια παράστασης: 1.15΄
Παραστάσεις για σχολεία καθημερινά κατόπιν συνεννοήσεως

 

 

 

Το θέατρο της Ημέρας… για τα παιδιά
Δημιουργική απασχόληση & έκφραση- Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
 
 
Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού & δημιουργικής έκφρασης
Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.
Κάθε Παρασκευή 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.
Παράλληλα τμήματα: 2,5 - 4 ετών, 4 -7 ετών & 8 -12 ετών
Εμψυχώτριες: Μαρία Αντωνίου, Δήμητρα Νικολοπούλου-Κατερίνα Αλβέρτου, Δέσποινα Μαραγκουδάκη αντίστοιχα.
 
Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους
12 - 17 ετών, Κάθε Παρασκευή ώρα 7.45 - 9 μ.μ.Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης.
Εμψυχώτρια: Δέσποινα Μαραγκουδάκη
 
Ν Ε Ο!Δημιουργικός χορός & θεατρικό παιχνίδι
Κάθε Πέμπτη ώρα 6 - 7.15 Για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών 
To  Εργαστήρι-μάθημα του δημιουργικού χορού απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια και είναι μια μέθοδος  βασισμένη στην ενεργή και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών. Δίνοντας το πλαίσιο και τα κατάλληλα για κάθε ηλικία ερεθίσματα, τα παιδιά εξασκούν το σώμα τους, χορεύουν, συνεργάζονται, φαντάζονται, προτείνουν, αυτοσχεδιάζουν, ζωντανεύουν ιστορίες με τις κινήσεις τους. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις από τον σύγχρονο και κλασσικό χορό, κινητικές δραστηριότητες, κινητικά μοτίβα,  αφηγήσεις, χορογραφίες. Σαν στόχους έχει την ανάπτυξη των χορευτικών ικανοτήτων, την στήριξη  και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοεκτίμησης των παιδιών  και της ελεύθερης έκφρασής τους, σε ένα ασφαλές, φιλικό περιβάλλον με την πολύτιμη βοήθεια της μεθόδου του θεατρικού παιχνιδιού. Εμψυχώτρια: Αφροδίτη Κορέτση, δασκάλα χορού- εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου
 
Ν Ε Ο! Θεατρικά παιχνίδια και παραμύθια…!!!
Κάθε Τρίτη 17.30 – 18.45  για τις ηλικίες 4 – 7 ετών
Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν και προπαντός θα βιώσουν τα πιο γνωστά, άγνωστα, τρελά, μυστήρια, περιπετειώδη, μαγικά, παράξενα παραμύθια και λογοτεχνικά κείμενα που υπάρχουν… θα ανακατέψουν ήρωες, πλοκές και θα δημιουργήσουν… τα δικά τους παραμύθια!
Εναρξη: Τρίτη 09/10/18 παρέα με… τον Μικρό Πρίγκιπα! 
Εμψυχώτρια: Κάτια Μακρυκώστα
 
Ν Ε Ο!
Παίζουμε;Δημιουργικό εργαστήρι παιχνιδιού για βρέφη και γονείς
Κάθε Παρασκευή ώρα 5.15 – 6.00
Για βρέφη ηλικίας 12-24 μηνών  
Ένα δημιουργικό, αισθητηριακό εργαστήριο για παιδιά πρώτης παιδικής ηλικίας μαζί με τους γονείς τους. Φυσικά υλικά, καθημερινά αντικείμενα, ήχοι, μουσικές, χρώματα, αισθητηριακά κουτιά, θεατρικά στοιχεία και στιγμές με κουκλοθέατρο θα συνοδεύσουν τα παιχνίδια μας σ’ ένα εργαστήρι που στοχεύει ενεργά στην εξερευνητική διάθεση των μικρών μας φίλων, στην κοινωνικοποίηση των βρεφών, στην καλλιέργεια του παιχνιδιού μέσα από την εμπειρία, τον πειραματισμό και τη δημιουργικότητα.
Εμψυχώτρια: Δήμητρα Νικολοπούλου