ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

   

 

 

«Η Καρέκλα που Φανταζόταν»

 

 

  

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Στέφη Θεοδότου

Από την Παιδική Σκηνή ΔΡώΜΕΝΑ

Για παιδιά 3-6 και 6-12 ετών, Διάρκεια 70’
Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της βουτάει στην Ιστορία, εξερευνά παραδεισένια μέρη στον χάρτη της Γεωγραφίας και εκτοξεύεται στο διάστημα. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι η καρέκλα της... μιλάει; Παρέα με την παιχνιδιάρα κυρία Γνώση, την πολύτιμη κυρία Φαντασία και με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται σε έναν μαγικό τόπο συνδημιουργικότητας.
Στην Μπλε Σκηνή του Θεάτρου της Ημέρας, Νικ. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Μετρό Πανόρμου

 

Κυριακές 11:30πμ.
Καθημερινές πρωινά για σχολεία
Τηλέφωνα για κρατήσεις 2106929090, 2106897785, 6941407372
dromena.edu@gmail.com, www.dromena.edu.gr
 

Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν!!!!!!!!!!

 

 

 

  "Οι Σωματοφύλακες της Κατσαρόλας"
της Λένας Τερκεσίδου σε σκηνοθεσία Μάγκυ Μοντζολή

 

   Τελευταίες παραστάσεις Κυριακή 8 & 15 Μαρτίου!!!!!!!!


 

  

Η παράσταση προσεγγίζει το θέμα της σωστής και ποιοτικής διατροφής. Μέσα από τις περιπέτειες των ηρώων, αποκαλύπτονται με χιούμορ τα πολύτιμα μυστικά των τροφών ενώ παράλληλα με το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν σ’ ένα φανταστικό, διασκεδαστικό, βιωματικό ταξίδι στη διάρκεια του οποίου κατανοούν την αξία της υγιεινής διατροφής. Κινείται σε πολλαπλά επίπεδα που προκαλεί το γέλιο, τη συγκίνηση, την τρυφερότητα και κινητοποιεί τα παιδιά, μεταβάλλοντάς τα από παθητικούς θεατές σε δρώντα πρόσωπα αποτελώντας παράλληλα ένα παιχνίδι γνωριμίας και δημιουργικής μάθησης.

Μουσική & Τραγούδια: Γιάννης Μακρίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Όλγα Μουργελά, Δημήτρης Πάσιος, Μαρσώ Φίλη, Σωτήρης Χατζηνικολάου
και παίζουν με τα παιδιά ειδικά εκπαιδευμένοι Εμψυχωτές-Θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της 3/ετούς Σχολής Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού παιχνιδιού του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με πολύχρονη παρουσία και πείρα στο χώρο της Παιδαγωγικής Θεάτρου, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή την Δρ. Ανδρομάχη (Μάγκυ) Μοντζολή και Διευθυντή Σπουδών τον Λάκη Κουρετζή, επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση του Θεάτρου για παιδιά, τόσο από θεματολογική όσο και από σκηνική άποψη, ενσωματώνοντας το Θεατρικό παιχνίδι μέσα στη δράση του έργου.
Περίληψη του έργου:
Στο χωριό Μεγαλομπουκιά ζουν και εργάζονται ο Σάκης Γαλατάκης, η Τίνα Πατατίνα, η Φρουτένια, ο Σαλατάκης και άλλοι φίλοι τους. Φθάνει ένα γράμμα από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας και Διατροφής. Το χωριό τους έχει επιλεγεί να διαγωνιστεί μαζί με άλλα εννέα χωριά για τις πιο υγιεινές τροφές ενώ θα ληφθεί υπ’ όψιν και το περιβάλλον. Οι Μεγαλομπουκίτες αρχίζουν να ετοιμάζονται για το διαγωνισμό. Οι Χημικοχωρίτες όμως - ο Ανθρακόλας, η Ταμιακή Μηχανή και οι υπόλοιποι συντοπίτες τους - καταστρώνουν ένα σχέδιο δολιοφθοράς για να τους εμποδίσουν να πάρουν το βραβείο. Με τα χημικά τους όπλα φυτοφάρμακα, ορμόνες, καμένο λάδι, πολύ λίπος και ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και χρωστικές ουσίες) προσπαθούν να καταστρέψουν τα χτήματα της Μεγαλομπουκιάς ώστε να τα αγοράσουν σε εξευτελιστική τιμή, να χτίσουν εργοστάσια που θα παράγουν βλαβερές για την υγεία τροφές, να γίνουν πάμπλουτοι και να εξουσιάσουν όλο τον πλανήτη.
Μετά από πολλές περιπέτειες οι Μεγαλομπουκίτες με καθαρό μυαλό τίμια μέσα και ένα πρωτότυπο τρόπο εξοντώνουν τους Χημικοχωρίτες και κερδίζουν το βραβείο.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Κυριακή ώρα 5:00 μ.μ. από 20 Οκτωβρίου
Τιμές εισιτηρίων: ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10€, ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ, ομαδικό (από 10 άτομα) 7 €,
για σχολεία 6 €.
Διάρκεια παράστασης: 1.30΄ (με διάλειμμα)

Για σχολεία και νηπιαγωγεία: Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις ύστερα από ιδιαίτερη συμφωνία. Τιμή εισιτηρίου: 6 €

  

"Το Περιβόλι της Χαράς και της Λύπης"

του Θανάση Σάλτα σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μαστοράκη και μουσική Χρυσάνθης Οικονομάκη.


 


Ένα βραβευμένο παιδαγωγικό λογοτεχνικό παραμύθι βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη. Σε ένα μαγικό περιβόλι η Χαρά και η Λύπη μας ταξιδεύουν στον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων. Το παραμύθι διδάσκεται ήδη σε όλα τα σχολεία μέσα από τις εγκεκριμένες δράσεις του Βιωματικού Σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας. Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα του Θανάση Σάλτα και της Ιωάννας Μαστοράκη διδάσκονται μέσα από τις ειδικότητες Παιδαγωγικών του Ι.Ε.Κ ΑΛΦΑ. Η παράσταση έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών - Θεατρικά Βραβεία Κάρολος Κουν. Παίζουν: Ιωάννα Μαστοράκη ,Εύη Βασιλάκου, Τέρρυ Φατσή
Από Σάββατο 9 Νοεμβρίου ώρα 17:00 μ.μ. στο Θέατρο της Ημέρας Τιμές εισιτηρίων : 8 €, 6 € (μειωμένο) Διάρκεια Παράστασης : 1 ώρα και 20 λεπτά. Παραστάσεις για σχολεία καθημερινά. Προσιτές τιμές ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Πληροφορίες 6946309618

 

  

 

Το θέατρο της Ημέρας… για τα παιδιά
Δημιουργική απασχόληση & έκφραση- Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις
 
 
Εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού & δημιουργικής έκφρασης
Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου.
Κάθε Παρασκευή 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.
Παράλληλα τμήματα: 2,5 - 4 ετών, 4 -7 ετών & 8 -12 ετών
Εμψυχώτριες: Μαρία Αντωνίου, Δήμητρα Νικολοπούλου-Κατερίνα Αλβέρτου, Δέσποινα Μαραγκουδάκη αντίστοιχα.
 
Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους
12 - 17 ετών, Κάθε Παρασκευή ώρα 7.45 - 9 μ.μ.Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης.
Εμψυχώτρια: Δέσποινα Μαραγκουδάκη
 
 
Ν Ε Ο!
Παίζουμε;Δημιουργικό εργαστήρι παιχνιδιού για βρέφη και γονείς
Κάθε Παρασκευή ώρα 5.15 – 6.00
Για βρέφη ηλικίας 12-24 μηνών  
Ένα δημιουργικό, αισθητηριακό εργαστήριο για παιδιά πρώτης παιδικής ηλικίας μαζί με τους γονείς τους. Φυσικά υλικά, καθημερινά αντικείμενα, ήχοι, μουσικές, χρώματα, αισθητηριακά κουτιά, θεατρικά στοιχεία και στιγμές με κουκλοθέατρο θα συνοδεύσουν τα παιχνίδια μας σ’ ένα εργαστήρι που στοχεύει ενεργά στην εξερευνητική διάθεση των μικρών μας φίλων, στην κοινωνικοποίηση των βρεφών, στην καλλιέργεια του παιχνιδιού μέσα από την εμπειρία, τον πειραματισμό και τη δημιουργικότητα.
Εμψυχώτρια: Κανελλοπούλου Βέρα