ΜΠΛΕ ΣΚΗΝΗ

Μικρά τίποτα… μεγάλα κάτι
του Λάκη Κουρετζή σε σκηνοθεσία Ανδρομάχης Μοντζολή

 

 Πρόκειται για μια σύνθεση από μικρά έργα και ταχυδράματα «ενορχηστρωμένα πάνω στον θεματολογικό άξονα της περιπέτειας της ύπαρξης του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική σχέση του με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Σύλληψη…γέννηση…ζωή…έρωτας…το τέλος…. με ενδιάμεσους σταθμούς την ανατροφή, την εκπαίδευση, την καριέρα, τον γάμο, το γήρας, τη μοναξιά. Η ανθρώπινη ζωή, σαν ένα νήμα που ξετυλίγεται και δένει ένα κόμπο στα «κομβικά σημεία» τις σημαντικές στιγμές, τις φάσεις και καταστάσεις του καθενός μας. Ένα νήμα που μας τυλίγει…που μας λύνει…που μας δένει…μας προστατεύει…, μας φυλακίζει…ορίζει το χώρο … θέτει τα όρια… μας συνδέει με τους «άλλους»… Ένα νήμα που ξεδιπλώνεται μπροστά στον θεατή μέσα από μια ατέρμονη εναλλαγή εικόνων και καταστάσεων σε σχέση με τον χώρο και τον χρόνο, την κίνηση και την ακινησία. Το σπονδυλωτό ως προς την δομή του σύγχρονο ελληνικό έργο με έντονα συμβολικά στοιχεία, περνάει αβίαστα από τον λυρισμό, στην ειρωνεία, το κωμικό, την υπερβολή, την αντίθεση, άλλοτε με ποιητική και αλληγορική διάθεση και άλλοτε με μια σκληρή και ανελέητη σάτιρα για τις καταστάσεις και την ατμόσφαιρα που με την παρέμβαση των «άλλων», του κοινωνικού περίγυρου, συνθέτουν τον ψυχικό βιότοπο του ήρωα, του σύγχρονου ανθρώπου, του καθενός μας. Οι «άλλοι», εν είδει ΧΟΡΟΥ, σχολιάζουν, ερμηνεύουν, καθορίζουν και διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην παράστασή μας», αναφέρει η σκηνοθέτις.
Ταυτότητα της παράστασης:
Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία, Σκηνικά – Κοστούμια: Ανδρομάχη Μοντζολή, Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μπέτυ Λυρίτη, Κοστούμια: Βεστιάριο ΣΗΜΕΙΑ ΟΨΗΣ, Μουσική Σύνθεση & Επιμέλεια: Λευτέρης Ξάνθης, Επιμέλεια κίνησης: Αφροδίτη Κορέτση, Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης, Βοηθ. Σκηνοθέτη: Ελένη Καταλιακού
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Πάσιος, Ράνια Πρέβεζα, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Σωτήρης Χατζηνικολάου
Χορευτικά μέρη και ιντερμέδια: Λίνα Λυκοπούλου, Μαρία Νικηταρά
Παραστάσεις: Παρασκευή ώρα 9:00 μ.μ από 19/10-21/12

 


 


Λαλαλώ και Ρεπετέ 
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου
 
 
 

 Μια υποβαθμισμένη γειτονιά της σημερινής Αθήνας. ¶νθρωποι με καμένα όνειρα. Κυνικοί και σκληροί. Η ψυχική διαστροφή ενταγμένη άριστα μέσα στην καθημερινότητα τους. Η Λαλώ, ο Φώτης, η Μπαλκόνα, η Σούζυ, είναι οι γείτονες μας, είμαστε εμείς. Μια κωμωδία με τραγικές διαστάσεις. Εκεί όπου το γέλιο, έρχεται μια κοφτερή λεπίδα σκληρής πραγματικότητας να το φρενάρει.
Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Μαίη Σεβαστοπούλου
Ερμηνεύουν: Μαρία Μακρή, Χρήστος Συριώτης, Μαίη Σεβαστοπούλου, Κλεοπάτρα Ροντήρη

Παραστάσεις: Σάββατο ώρα 9:00 μ.μ. από 20/10

 

 

 

 

 

 

 

Η Βεγγέρα
του Ηλία Καπετανάκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μελάς

 

 


Η Θεατρική ομάδα AHERUSIA, παρουσιάζει την «Βεγγέρα» του Ηλία Καπετανάκη, που
αποτελεί μία κλασσική ελληνική κωμωδία. Βασισμένη στην κωμική ηθογραφία, εξελίσσεται μέσα από συγχρονική δράση. Χτισμένη πάνω σε σφιχτό λόγο και ακολουθώντας έναν έντονο ρυθμό στην πλοκή της, η Βεγγέρα, είναι ένα έργο που χαρίζει το γέλιο με έναν σωρευτικό και καθολικό τρόπο, δίχως να προσπαθεί να το εκβιάσει από τον θεατή, χρησιμοποιώντας φθηνά τεχνάσματα.
Το έργο, αν και γραμμένο το 1893, παραμένει επίκαιρο, μιας και η ενσάρκωση των χαρακτήρων της νεοελληνικής κοινωνίας είναι τόσο πλήρης, όσο και αρχετυπική. Το αποτέλεσμα, πέρα από την προφανή διασκεδαστική του πλευρά, προκαλεί -μέσω της σατυρικής του ουσίας- και την ανάγκη για αυτοκριτική και βελτίωση.
Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία, Δραματουργία, Κινησιολογία: Γιώργος Βορέας Μελάς
Σκηνικά, κοστούμια: Γιώργος Βορέας Μελάς, Θεατρική Ομάδα AHERUSIA
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης Ήχος: Ντούβρας Δημήτρης
Ερμηνεύουν: Θεόφιλος Βλάχος, Γεωργία Σπανογιάννη, Μελίνα Μαστραντώνη
Γιούλη Παπανελοπούλου , Joanne David, Μαρία Ιωάννου, Δημήτρης Χαραμής ,Δημήτρης Κατσιδονιώτης, Βίκυ Δρίβα, Πάνος Νίκιας

Παραστάσεις: Κυριακή ώρα 9:00 μ.μ. από 21/10